امامزاده ها در کشورمان یکی از محلهای زیارتی و فرهنگی و بعضاً سیاحتی است که آثار و برکات فراوان معنوی و مادی برای مردم ما داشته و دارد. امامزاده جعفر(ع) یزد نیز یکی از امامزاده های مورد تکریم و احترام یزدیها از قدیم الایام بوده و پناهگاه عاشقان اهل بیت علیهم السلام و محل راز و نیاز و عبادت خداوند باریتعالی بوده و هست.
تأثیر شگرف این اماکن مقدسه در افزایش دینداری مردم از کسی پوشیده نیست و گویا به همین سبب است که وهابی های دست ساز انگلیس خبیث، به شدت با توسعه این اماکن مقدسه مخالف بوده و هر جا که دستشان برسد اقدام به تخریب و از بین بردن این آثار می کنند.
تخریب قبور ائمه اطهار(علیهم السلام) در بقیع شاهدی است بر عملکرد ننگین مسلمان نماهای انگلیسی که چنان خباثتی دارند که تا تخریب حرم پیامبر گرامی اسلام(ص) پیش رفتند و اگر از خشم مسلمانها نمی هراسیدند چنین کاری هم کرده بودند. بدیهی است که در برابر، ما باید اهتمام بیشتر و جدی تری در توسعه این اماکن مقدسه داشته و با توجه به پیشرفتهایی که در کشور شده زمینه حضور مردم را در این مکانها فراهم نماییم. اگر روزی یزدی ها قریب به اتفاق پیاده یا با دوچرخه تردد می کردند امروزه اکثراً داری خودرو بوده و حضورشان در این اماکن مقدسه مستلزم این است که حداقل محلی برای پارک وسیله نقلیه شان وجود داشته باشد. اگر آنروزها کودک یزدی باغ ملی را که می دید انگار بهشت را دیده است، امروز چنین نیست و کودک یزدی در صورتی امامزاده برایش جذابیت دارد که فضای سبز و امکانات تفریحی مناسبش هم در کنار آن وجود داشته باشد.
گفته می شود نظر شهید صدوقی این بود که امام زاده جعفر یزد به مسجد ملا اسماعیل متصل و مجموعه بزرگ فرهنگی در بخش مرکزی یزد ایجاد شود و اگر آن شهید بزرگوار می بود با همت بلندش چنین کرده بود چه اینکه مسجد ملا اسماعیل را در فرصتی کوتاه از غربت در آورد و گسترش داد
یکی از برکات حضور مقام معظم رهبری به یزد عنایت ایشان به امام زاده جعفر(ع) بود و گویا فرموده بودند که اینجا باید به قطب فرهنگی تبدیل شود. استاندار پر تلاش یزد آقای فلاح زاده نیز با پی گیری های مداوم توانست با بکارگیری کارشناسان و دست اندر کاران اداری و غیره طرح جامع امام زاداه جعفر را به تصویب و تأیید قانونی برساند. در سال 88 عملیات اجرایی طرح توسط اداره اوقاف یزد با تخریب تعدادی از خانه هایی که به تملک امامزاده در آمده بود آغاز گردید. به گفته مدیر کل اوقاف و امور خیریه استان یزد حجت الاسلام عادل تا کنون 20 پلاک از خانه های اطراف امامزاده خریداری که 16 پلاک آن در این مدت تخریب و 4 پلاک آن اخیراً و با مجوز میراث فرهنگی و شهرداری یزد تخریب شده است.
با تخریب این چهار خانه که به نظر فرماندار یزد مخروبه بوده و مزیت خاصی نداشته یک جنجال رسانه ای حساب شده از سوی رسانه های بیگانه از جمله “بی بی سی” و” من و تو” آغاز گردیده و از اینطرف هم چند نفر از سیاست بازهای یزدی معلوم الحال فریاد وا یزدای آنها بلند شد و چنان القا شده گو اینکه اینجا بلدوزری آمده و بافت تاریخی را با خاک یکسان می کند! در صورتی که به گفته مطلعین بیشتر خانه های تملک شده آجری بوده و قدمت تاریخی چندانی نداشته و مربوط به دوران رضاخانی است.
روزنامه بهار (منتسب به جریان انحرافی) در شماره 174 ضمن انتقاد از طرح توسعه حرم امام رضا(ع) حضرت معصومه(س) و دیگر اماکن مقدسه و در راستای نظر رسانه های بیگانه، از طرح توسعه امامزاده جعفر یزد انتقاد نموده است!! گفته شده یکی دیگر از مخالفان اجرای طرح جامع امامزاده جعفر(ع) علی اکبر اولیا نماینده سابق یزد می باشد که به نمایندگی از جریان خودشان جلو افتاده و فضاسازی می نماید جالب اینکه طرح جامع امامزاده جعفر ابتدا توسط برادر آقای اولیا و در زمان نمایندگی ایشان تهیه شده!!
شاید جالب توجه باشد قریب 13 سال پیش آقای غلامعلی سفید و علی اکبر اولیا و به عبارتی جریانشان، مجله تدبیر و توسعه را ایجاد و جوانک قلم به دست شیرازی و هم فکر خودشان را به مدیر مسئولی آن انتخاب و هم اکنون آن جوانک بزرگ و بزرگتر شده و با حمایتهایی که شده در روزنامه بهار قلم می زند!! این هم شاید جالب باشد در اعتراض سازمانده ای شده علیه طرح جامع امامزاده جعفر که حدود پنجاه نفر در آن حضور داشتند قریب به اتفاق آنها شیرازی بودند نه یزدی!!. اما آنچه موجب تعجب است همین آقایان در زمان مسئولیتشان به بافت تاریخی توجهی نداشته و با تخریب یکی از قدیمیترین بافتها، طرح بی اصول کتابخانه مرکزی در بلوار بسیج را اجرا نمودند!! یا به گونه ای عمل کردند که بافت قدیمی متروکه شد و خود بخود دهها واحد آن در سال توسط باران و غیره تخریب و از بین میرود. آنها آن اندازه که به صفائیه و و بیابانهای اطراف آن علاقه مند بوده و هستند اگر یک درصد به فکر بافت قدیمی بودند دلسوزی های آنها را باور می کردیم. جای این پرسش هم باقی است؛ چگونه است که چند نفری دست در دست یکدیگر هر کار که دلشان بخواهد می کنند!! امروز با یارگیری از بعضی رسانه های داخلی و خارجی جلو طرحهای عام المنفعه را گرفته و پای خارجیها را در تصمیمات جزیی کشورمان باز می کنند؟!! و یا دیروز چه کردند و فردا چه ها خواهند کرد؟!!
شاید ذکر این خاطره درسی یا پاسخی به ما بدهد. چند سال پیش در سفر کربلا با گروهی که از شهر کرد آمده بودند برخورد داشتیم یکی از آنها ادعا می کرد در زمانی که آقای ... استاندار شهرکرد بود راننده اش بوده و یک خاطره شیرین از ایشان داشت که با آب و تاب تعریف کرد. آن خاطره این بود: در زمانهای دور که مردم کاروانی سفر می کردند یکی از کاروانهای یزدی که چهل نفری بوده اند، در بیابان توسط چهار دزد مورد تعرض قرار گرفته اموالشان را سرقت و دست و پای همه را بسته و می روند!! پس از مدتی کاروان دیگری می رسد و کاروان یزدی ها را با آن وضع اسفبار تشنه و گشنه و دست و پا بسته می بینند. پس از اینکه دست و پایشان را باز می کنند بهشان می گویند بگید ببینیم چطور شد که اینطور گرفتار شدید؟!! یزدی ها مگن ما چهل نفر بودم، با کاروان داشتم مرفتم، چار تا دزد بی دین اومدن خر و خور و خورجین و همه چیزمون را گرفتن و دست و پاهامون هم را بستن و رفتن!! این حرف برای کاروان جدید تعجب آور بود که چطور چهل نفر در برابر چهار نفر نتوانستند کاری بکنند و به این فلاکت و بدبختی افتادند!! لذا می پرسند آخر چطور شما چهل نفر بودید آنها هم چهار نفر، نتونستید کاری بکنید؟!! یزدی ها مگن، هان!! اونا چهار نفر بودن و باهم بودن، ماها چهل نفر بودم، هیش تامون با هم نبودم!!
از آنجا که در مثل مناقشه نیست، اگر چه مخالفت با طرح جامع امامزاده جعفر همراه با هیاهوی خارجی ها و بعضی رسانه های داخلی بود، ولی در واقع عاملان اصلی چند نفری بیشتر نیستند و نباید از با هم بودن آنها هراسید و چرا ما نباید با هم باشیم و از حق خود و آیندگان دفاع کنیم؟
صحبتی با اهالی اطراف امامزاده جعفر و مردم يزد
همه بر این باوریم یکی از صدقات جاریه برای آدمی انجام امورات خیریه می باشد که تا جهان باقی است فایده اش نیز به انسان می رسد. همه ما هم با چند سال پس و پیش از این دنیا رفته و دستمان از امورات خیریه کوتاه می شود. شاید یکی از موقعیتهایی که برای اهالی اطراف امامزاده جعفر پیش آمده استجابت دعای در نمازمان باشد که دنیا و آخرت خوب را از خداوند متعال طلب می کنیم. بدیهی است همکاری در پیشبرد طرح جامع امامزاده جعفر هم دنیا دارد و هم آخرت، چرا که کسی خانه ها را مجانی نمی خرد و به قیمت کارشناسی و شاید هم بیشتر بخرند. در صورتی که در دیگر نقاط شهر معمولاً قیمت خریداری مسکن زیر قیمت کارشناسی است و اگر خدای نخواسته این طرح جامع متوقف شود نه دیگر خریدار خوبی پیدا می شود و نه دیگر آن دایه های دلسوز تر از مادر بافت قدیمی سر و کله شان پیدا می گردد. چه بسیار دکانها و خانه هایی بودند که ارزشمندترین نقطه یزد به حساب می آمدند ولی با گذشت زمان چنان متروکه و بی ارزش شدند که صاحبانشان رغبت به مرمت آن هم نمی کنند. پس چه بهتر که در این مسیر طمع ما را نگیرد و علاوه بر اینکه خودمان کمک می کنیم زبان خیری هم بجنبانیم و در این راه صدقه جاریه ای برای خود بگذاریم. جا دارد که مردم مؤمن و دارالعباده یزد نیز ساکت ننشسته و از مسئولین خود در اجرای طرح حمایت و تلاش بیگانگان و دشمنان اسلام و بخصوص وهابیّت کوردل را ناکام بگذارند.
- نویسنده : یزد فردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
جمعه 10,ژانویه,2025